Tema Superhero Untuk Bilik Tidur Anak Lelaki

 

Entry kali ini adalah berkenaan tips2 dan idea bagaimana kita ingin menghias atau deco bilik tidur anak lelaki kita yang masih kecil.   Antara kebiasaan yang selalu dilakukan oleh ibu- bapa adalah dengan memilih watak kartun atau watak superhero sebagai tema bilik tidur mereka.

Banyak idea yang boleh diperolehi melalui carian di internet daripada hiasan dinding, wall color, cupboard, bedsheet, pillow dan sebagainya. So untuk memudahkan para ibu – bapa di luar sana mendapat idea untuk deco atau design bilik anak anda, berikut merupakan contoh-contoh gambar yang boleh dijadikan rujukan.

 

bedroom-fit-for-super-hero

 

Dengan hanya meletakkan frame – frame kecil sebagai hiasan dinding dan bantal superhero  kesukaannya sudah cukup untuk menggembirakan anak anda. Apa yang nak dihighlight di sini adalah black board yang digantung memberi peluang untuk si kecil berimiginasi melukis sendiri watak super hero kegemarannya.

 

Superhero-big-boy-room

 

Batman dan Captain Amerika. Bilik tidur ini kelihatan moden dan simple memadai dengan bedsheet plain color biru dan putih. Yang memainkan peranan adalah feature wall painting yang diwarna berdasarkan tema color superhero yang dipilih.

Baca:  Petua Untuk Mengecilkan Pori-Pori Terbuka/ Besar Pada Wajah

bedsheet_batman

 

Bedsheet color hitam dengan tema batman ini sesuai untuk anak lelaki anda yang telah memasuki alam persekolahan rendah. Kelihatan bilik yang agak matang dengan warna dinding kelabu ditambah dengan aksesori lampu dan alas kaki berwarna hitam.

 

Superhero-bedsheet-Spiderman

 

Paling mudah untuk menjadikan bilik anak lelaki anda dengan tema superhero dengan memilih padanan wall color sesuai dengan karakter watak superhero ditambah dengan bedsheet dan comforter  dari tema yang sama. Simple tapi masih boleh mebuatkan anak anda tersenyum melihatnya. 🙂

 

superhero-baby-room

 

Bagi mereka yang tidak mahu ketinggalan untuk menghias bilik tidur anak  walaupun umur anak masih diperingkat setahun, gambar di atas adalah sesuai untuk dijadikan rujukan. Baby cot dan furniture color hitam disesuaikan dengan sedikit feature wall dengan gambar dari koleksi superhero.

 

Superhero-Room-Decor-Pictures

 

Superhero-Fan-

Kipas yang bertemakan superhero. Banyak boleh didapati di pasaran terutama dari negara china. Mungkin anda boleh berjinak-jinak dengan halaman web taobao. Jika anda mahu save budget, boleh DIY dengan tampal sendiri karakter  atau logo superhero kegemaran anak anda. Berbaloi2 dan boleh mengeratkan hubungan sesama ibu dan anak.

Baca:  Resepi Nasi Beriani Johor Mudah dan Sedap

Superhero-Wall-Frame-Quote

 

 

Superhero-Wall-Mount-Reminder

Superhero Frame Quotes dan Reminder.  Sesuai untuk digantung atau ditampal didinding untuk menyerlahkan lagi tema superhero bedroom anak anda.

Superhero-Logo-Chairs-Desk

Meja dan kerusi bertemakan superhero batman dan superman yang supercute akan menambahkan lagi minat anak anda untuk belajar. Boleh masuk dalam list penting untuk deco2 bedroom my little boy.. ;D

wall-feature-superhero2

 

wall-feature-superhero

 

 

superman-batman

Feature wall dengan painting tema superhero menyerlahkan bilik tidur anak anda.  Tema biru hitam dan putih untuk batman dan superman.

Superhero-Wall-Clock

Jam dinding dengan tema superhero. Boleh didapati dengan murah di pasaran terutamanya di GM Klang,dan Kenanga Whole City.

 

 

Carian Berkaitan:

bilik tidur anak lelaki, deco bilik tidur anak lelaki, bilik tidur superheroes, menghias bilik tidur yang kecil

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*