Manfaat Cicak Tokek Yang Mempunyai Nilai Tinggi

Foto Cicak Tokek

Manfaat Tokek

Tokek sering digunakan dalam perubatan tradisional Cina yang mempunyai kesan anti-tumor. Pakar-pakar perubatan Cina membangunkan ubat tumor dari organ tokek. Pasukan yang dipengerusikan oleh Prof. Wang dari Universiti Henan, China, menunjukkan bahawa zat aktif tokek bukan sahaja meningkatkan respon sistem imun organisma, tetapi juga menggerakkan sel-sel tumor apoptosis (yang membunuh dirinya sendiri) dan menekan ekspresi protein VEGF dan bFGF, menyokong faktor-faktor untuk perkembangan kanser.

Tokek yang berkesan digunakan untuk menghilangkan tumor ganas, terutamanya tumor dalam sistem pencernaan yang digunakan sebagai rawatan alternatif, iaitu pembedahan, radioterapi dan kemoterapi. Tekek mempunyai antibodi yang sangat bermanfaat bagi manusia untuk meneutralkan racun dalam badan yang kita ketahui sebagai alergi dengan beberapa jenis alergi kulit atau alahan pernafasan, seperti asma, gatal-gatal, kudis, ekzema dan sebagainya.

Dan yang lebih penting, manfaat tokek berada di pangkal ekor yang mempunyai keupayaan untuk menjana semula sel-sel, yang dipercayai bermanfaat untuk mendapatkan semula tenaga dan menggantikan sel-sel tubuh yang rosak selepas sakit atau yang dapat segera memulihkan fungsi organ sulit lelaki selepas bersama.

Cicak Tokek Pengubat HIV AIDS

Lidah atau hempedu dari tokek besar (berat > 3 auns), boleh diproses sebagai penawar untuk HIV / AIDS dan ini juga diharapkan dapat meningkatkan harga jual tokek bersaiz besar sehingga bernilai juta dolar.

Walaupun masih tiada kajian sahih yang menunjukkan tokek dapat mengubati penyakit HIV / AIDS namun bagi pengidap yang terdesak dan mempunyai wang yang banyak, apa salahnya berikhtiar.

author
Author: 
  Alamat & No. Telefon Sekolah di PPD Batu Pahat, Johor
  Senarai Sekolah di bawah Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Batu Pahat, Johor SEKOLAH KEBANGSAAN
  Alamat & No. Telefon Sekolah di PPD Kluang, Johor
  Senarai Sekolah di bawah Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Kluang, Johor SEKOLAH KEBANGSAAN (FELDA)
  Cara Merawat Penyakit Stroke
  Setiap penyakit ada ubatnya. Kita sebagai hamba Allah hanya mampu berikthiar dan berusaha
  Ciri-ciri Kanak-kanak OKU Masalah Pembelajaran
  Kanak-kanak yang menghadapi masalah pembelajaran berupaya untuk menerima pendidikan yang sesuai dengan kemampuan

  Leave a reply "Manfaat Cicak Tokek Yang Mempunyai Nilai Tinggi"