Idea Untuk Menghias Bilik Tidur Anak Perempuan

Pening untuk memikirkan idea untuk design dan hias bilik tidur anak perempuan anda? Tidak kirala anak anda masih baby, toddler atau sudah meningkat remaja, para ibu semestinya inginkan yang terbaik untuk mereka kan? termasukla dalam hiasan dalaman bilik tidur.

Ok di sini ada beberapa gambar yang diambil daripada beberapa sumber semestinya google images untuk dikongsi dan berharap sedikit sebanyak dapat memberi tips dan idea kepada para ibu – ibu di sana.

 

preteen-girls-bedroom

Menggunakan tema purple dan putih. Nampak simple dan kemas apabila katil dan rak untuk simpanan buku digabungkan sekali.

amazing-ergonomic-bedrooms-for-kids-furniture-interior-and-chic

 

Menggunakan tema color pink dan purple sesuai untuk bilik tidur anak perempuan anda yang sedang meningkat remaja bersama kerusi pink dan meja kecil di satu sudut sebagai sudut bacaan.

awesome-little-girl-room-decorating-ideas

Wallpaper bermotifkan tumbuhan pada dinding yang diwarnakan dengan warna pink terang menyerlahkan lagi bilik tidur bayi anda. Baby cot atau katil bayi warna putih dan sofa  disebelahnya boleh digunakan untuk menyusu atau breastfeed bayi anda.

Baca:  Biodata Heliza Helmi

baby-cot-girl

Siapa peminat frozen angkat tangan?? ūüôā Untuk tidak memeningkan kepala untuk idea frozen bilik tidur, hanya dengan wallpaper frozen dengan watak Elsa, Anna, Kristoff, Olaf dan Horse berjaya membuatkan anak anda tersenyum. Katil dan perabot memadai diwaranakan dengan warna putih untuk memberikan tema biru putih pada bilik tidur anak anda

Frozen theme bedroom-Elsa theme bedroom

 

frozen-bedsheet

Bedsheet Frozen banyak boleh didapati di pasaran dan juga online dengan harga yang murah.

frozen-wall

 

Wallpaper dengan snow yang bertebaran dan bedsheet Frozen, ringkas tetapi masih menarik dan ada tema.

Little-Girl-Bedroom-Decorating-Ideas

little-girl-decorating-ideas-bedroom-pink

purple-bedroom-decor-ideas-for-young-girls

Tema purple putih untuk bilik tidur yang kecil. Katil yang serbaguna yang boleh bertindak sebagai tempat simpanan atau laci di bawahnya memang cukup sesuai untuk menjimatkan ruang yanga ada. Paling menarik  dan sweet adalah kerusinya juga berwarna purple yang sepadan dengan tema.

beautiful-pink-teen-girls-bedroom-design-best-photo

 

purple-pink-girl-bedroom

Pemilihan katil dua tingkat adalah bijak bagi tujuan menjimatkan ruang dan dalam masa yang sama memilih warna kuning pada sesetengah perabot memberikan impak colourful tetapi masih kelihatan kemas dan menarik.

Baca:  Biodata Ustaz Abdullah Khairi Pencetus Ummah

teen-pink-purple-room

Color purple atau ungu pink gelap yang diwarnakan pada satu sudut atau bahagian dipadankan dengan warna dinding ungu lembut  pada dinding keseluruhannya menjadikan bilik tidur ini kelihatan moden dan menyerlah. Pilihan perabot yang simple dan masih mengekalkan tema  dengan sedikit warna purple dan sedikit feature wall pada dinding tingkap menambahkan lagi seri bilik tidur ini.

bedrooms-for-girls-decorating-large

 

Mempunyai bilik tidur yang ruangnya agak besar  memang memberi kelebihan tetapi kadang-kadang  agak susah untuk para ibu mendapat idea bagi hiasan dalaman dari segi warna, tema, perabot dan sebagainya. Gambar di atas boleh menjadi rujukan atau tips untuk tema merah pink bersama perabot comel yang bercorak kartun dan carpet yang masih bercirikan kanak-kanak.

Carian Berkaitan:

cara menghias bilik tidur remaja perempuan, bilik tidur anak perempuan, bilik tidur anak perempuan simple, bilik anak perempuan

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*