Hiasan Wallpaper Pada Ruang Tamu, Bilik Tidur dan Bilik Air

Hitam Gold Mewah Ruang Tamu Tumbuhan

Assalamualaikum..

Hari ini admin ingin berkongsi tips-tips penggunaan hiasan dinding (wall) pada ruang rumah anda. Tidak asing lagi dengan penggunaan wallpaper pada ruang tamu, bilik atau kamar tidur, bilik air malahan di rak buku jua kalau anda kreatif.

jom lihat contoh design wallpaper yang mungkin boleh menjadi inspirasi anda:

Hitam Gold Mewah Ruang Tamu Tumbuhan

Penggunaan wallpaper bercorak tumbuhan berwarna emas (gold) dengan berlatarbelakangkan warna hitam memberi impak mewah dan elegan pada ruang tamu anda.

 

 

 

 

 

 

 

Metallic Floral Wallpaper Bunga Klasik Bilik Air

Pada bilik air rumah anda juga boleh menempatkan hiasang dinding dengan penggunaan wallpaper pada belakang sinki atau cermin. Pada contoh gambar ini menampakkan design atau rekabentuk wallpaper yang bercoral floral dan berwarna metalik.

 

 

 

 

 

 

 

Wallpaper Kelabu Tangga Geometri

Penggunaan wallpaper pada dinding tangga yang bercorak geometri dan berwarna kelabu nampak simple ditambah dengan hiasan cermin bulat sebagai penambah seri dinding.

 

 

 

Biru Putih Wallpaper Rakbuku

Sekiranya anda kreatif, wallpaper juga boleh diletakkan pada bahagian dinding rak buku anda menampakkan kelainan pada ruang tamu.

Baca:  Panduan Solat Jenazah

 

 

 

 

 

 

Hijau Wallpaper Langsir Ruang Makan

Bagi yang inginkan tema warna hijau, contoh wallpaper ini boleh disesuaipadankan dengan langsir yang berwarna hijau terang. Nampakkan ketenangan dan moden disitu.

Carian Berkaitan:

wallpaper bilik air, wallpaper dinding bilik tidur, design wallpaper rumah tema hijau bilik tidur

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*